Ne düşünüyordu?



Hiç düşündünüz mü, "düşünen adam" ne düşünüyordu? Tefeciden borç para almış, parayı geri ödemekte mi zorlanıyordu? Ya da esnaf olup, dükkanı mı döndüremiyor muydu? Sevgilisi onu aldatmış mıydı? Karısı onu terk mi etmişti? Arkadaşından kazık mı yemişti? Borç para verip, geri mi alamamıştı? İşyerinde mobbing'e mi maruza kalmıştı? Elalemin derdi bizi mi gerdi? Ne düşünürse düşünsün. Bize ne?

İşte bizi ilgilendirmeyen konulara ilgisiz kalabiliyoruz. Mesela sigaraya zam geliyor. Sigara içmeyenler "bana ne?" diyorlar. Mesela alkole zam geliyor. Alkol almayanlar "bana ne?" diyorlar. Akaryakıta zam geliyor. Arabası olmayanlar "bana ne?" diyorlar. Halbuki akaryakıt zammı ulaşım ve nakliyatı ilgilendiriyor. Kırtasiye ürünlerine zam geliyor. Okul çağında çocuğu olmayanlar ya da ilgili okullardan mezun olmuş kişiler "bana ne?" diyorlar.

Bazıları da, başka insanların dertlerini dert edinebiliyorlar. Mesela orta sınıfa mensupsunuz. Asgari ücretle geçinmeye çalışan birinin derdini dert edinebiliyorsunuz. Ya da sokakta yaşayan birine merhamet duyabiliyorsunuz. Karton ve plastik toplayan bir çocuğa cüzdanınızdan 10 lira çıkarıp verebiliyorsunuz. Duyarlı ve merhametli olmak iyi bir şey ama her şeyin olduğu gibi, bunun da fazlası zarar. 

Kimisi de hayvanlara karşı çok duyarlı olabiliyor. Bu uğurda mücadele ediyor, göğsünü siper ediyor. Hayvanları, insanlardan daha güvenilir bulan insanlar da var. Hayvanlar da can taşıyor elbette ama yardıma muhtaç o kadar çok insan var ki. Bence öncelik insanlara verilmeli. Bilemedim. Hayvan barınaklarında köpeklere çok kötü muamele ediyorlar. Bir kısmı ölüyor. Böylesi bir durum da var. Onların da korumaya ihtiyacı var. Tabi bunun da fazlası zarar.

Bu kadar yeterli şimdilik. Sevgiler.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Uykuda Yakalanan Adam